Groepspraktijk re-active zaffelare - Frederick Schepens kinesist

Frederick Schepens

In 2012 behaalde ik mijn diploma als kinesitherapeut aan de Universiteit van Gent. Na specialisaties als sportkinesitherapie (2012), manuele therapie (2012-2013) en dry needling (2013-2014) bij te studeren, vervolgde ik mijn studie aan FICO Antwerpen om me te verdiepen in osteopathie. Osteopathie is niet alleen mijn beroep, maar ook mijn passie.

Osteopathie is een holistische benadering van gezondheidszorg die zich richt op het herstellen van het natuurlijke evenwicht in het menselijk lichaam. Met zijn wortels in het diepgaande begrip van anatomie, fysiologie en biomechanica, streeft osteopathie ernaar om niet alleen symptomen te behandelen, maar de onderliggende oorzaken van aandoeningen te achterhalen.

In de wereld van osteopathie wordt het lichaam gezien als een perfect geïntegreerd geheel, waarbij structurele, functionele en emotionele aspecten nauw met elkaar verbonden zijn. Osteopathie gelooft in het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen, en ze richten zich op het herstellen van de natuurlijke beweging en balans om de gezondheid te bevorderen.

Met zowel manipulatieve, als zachte, handmatige technieken en een diepgaand begrip van de interne samenhang van het lichaam, helpt osteopathie bij het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van pijn en het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het resultaat is een algehele welzijnsbenadering die het individu in staat stelt om optimaal te functioneren en te genieten van een gezonder, actiever leven. Ontdek de voordelen van osteopathie en ervaar een natuurlijke, holistische benadering van gezondheid en welzijn.

Veelvoorkomende problemen zoals lage rugklachten, nekproblemen (mogelijk met hoofdpijn) en diverse gewrichtsklachten of chronische pijnen worden vaak succesvol behandeld door de combinatie van inzichten uit deze verscheidene specialisaties.

Daarnaast blijf ik graag actief betrokken in de sportwereld, met focus op voetbal, fitness, crossfit en wielrennen. Onze praktijk blijft nauw verbonden met SV Zaffelare, waarbij we zowel aandacht besteden aan de behandeling als preventie van algemene en sportgerelateerde letsels

Frederick Schepens
GSM: 0474 56 77 72
Email: info@kine-reactive.be

Groepspraktijk re-active zaffelare - Jonas De Mey kinesist

Jonas De Mey

In juni 2017 ben ik afgestudeerd als kinesitherapeut aan de Ugent. Daarna behaalde ik in 2018 mijn postgraduaat in manuele therapie en ondertussen heb ik ook de opleiding myofasciale therapie afgewerkt.

Zelf speel ik voetbal bij SV Zaffelare en ben daardoor ook zeer geïnteresseerd in de behandeling en preventie van sportblessures. Maar het is juist de grote variatie aan letsels die het werkleven als kinesist interessant maken.

Aangezien ik zeer leergierig ben, wil ik nog verscheidene bijscholingen en opleidingen volgen om mijn kennis te vergroten. 

Specialisaties:
- Algemene- en Sportkinesitherapie (2017)
- Manuele therapie (2017-2018)
- Dry needling ( 2018-2019)


Jonas De Mey 
GSM: 0476 21 33 76
Email: info@kine-reactive.be

Groepspraktijk re-active zaffelare - Ester Vispoel kinesiste

Ester Vispoel

Sinds ik ben afgestudeerd in 2018 probeer ik me continu bij te scholen om zo de maximale capaciteit uit de therapie te halen. Mijn interesse in sport en beweging helpt me hier bij.

Ik hou van de uitdaging elke oefensessie zo variërend mogelijk te maken. Dit om een aangenaam en actief herstel te verzekeren.

Specialisaties:
- Algemene- en Sportkinesitherapie (2018 )
- Manuele therapie (2019-2020)
- Dry needling ( 2019-2021)
- Bekkenbodem en pelvische reëducatie ( 2022)


Ester Vispoel 
GSM: 0494 45 84 67 
Email: info@kine-reactive.be

Groepspraktijk re-active zaffelare - Mathilde Naudts kinesiste

Mathilde Naudts

Mijn naam is Mathilde Naudts en ik studeerde in 2018 af als kinesitherapeute aan de Universiteit van Gent met als afstudeerrichting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen. Tijdens de opleiding heb ik de kans gekregen om ervaring op te doen binnen de verschillende deelaspecten van kinesitherapie. Ik heb onder andere stage gedaan in het AZ Lokeren, bij Gymfed in Gent (topsportschool) en in een neurorevalidatiecentrum in Denemarken.


Om mijn kennis over het menselijk lichaam te verruimen volg ik momenteel de opleiding osteopathie aan FICO Osteopathy Academy. Daarnaast school ik me ook bij in dry-needling bij Trigger VZW, deze opleiding tot myofasciaal therapeut zal afgerond zijn in 2021.

Specialisaties:
- Algemene- en Sportkinesitherapie (2018)
- Dry needling ( 2019-2021)
- Osteopathie ( 2018-2023)


Mathilde Naudts 
              GSM: 0494 48 48 08                
Email: info@kine-reactive.be

Groepspraktijk re-active zaffelare - Hanne De Croock kinesiste

Hanne De Croock

In 2022 studeerde ik af in afstudeerrichting kinesitherapie en revalidatiewetenschappen bij muskuloskeletale aandoeningen aan de Universiteit Gent. Om mijn behandelingsmogelijkheden verder aan te vullen begin ik in september 2022 aan de opleiding manuele therapie en ook dry needling staat nog op de agenda.


Naast het werk als kinesitherapeut ben ik dagelijks actief op sportief vlak. Deze ervaringen probeer ik te integreren in gevarieerde oefentherapie bij de preventie en behandeling van (sport)letsels.

Specialisaties:
-Algemene en sportkinesitherapie (2022)
-Manuele therapie (2022-2023) 


Hanne De Croock
GSM: 0479 01 45 42
Email: info@kine-reactive.be

Groepspraktijk re-active Zaffelare -

Anaïs Van Laerebeke

In 2023 ben ik afgestudeerd als kinesitherapeute aan de Universiteit Gent, met als specialisatie musculoskeletale aandoeningen. Hierop aansluitend start ik in september 2023 met de opleiding osteopathie. Ik heb als doel mijn interesses en specialisaties de komende jaren te optimaliseren om zodoende voor elke patiënt een verschil te kunnen maken.

Tijdens de behandelingen ga ik uit van een patiëntgerichte en holistische aanpak. Ik zet me in om een behandeling op maat op te stellen in samenspraak met de patiënt. Een goede verstandhouding en communicatie vervullen hierin een key role.

Specialisaties:
-Algemene en sportkinesitherapie (2023)
-Osteopathie (2023-)


Anaïs Van Laerebeke
GSM: 0479 78 49 60
Email: info@kine-reactive.be

Groepspraktijk re-active zaffelare - Anne-Sophie MatthijsMarie  kinesiste

Anne-Sophie Matthys

Oorspronkelijk ben ik afgestudeerd als leerkracht secundair onderwijs biologie en wiskunde. Tijdens mijn eigen zoektocht naar een gezond lichaam met zo min mogelijk klachten, raakte ik gepassioneerd door voeding en het effect ervan op ons lichaam.
De laatste jaren is mijn blik en kennis enkel maar verruimd omtrent dit thema dankzij het lezen van boeken, het volgen van cursussen en deelnemen aan verscheidene masterclasses. Voeding is geen zwart-wit verhaal, bij een gezonde levensstijl is ‘Balance the key’! Zelf ben ik van de overtuiging dat geen enkel voedingsmiddel van jouw boodschappenlijst geschrapt moet worden maar dat de focus dient gelegd te worden op het toevoegen van voedzame producten en het maken van ‘gezondere’ productkeuzes.

Het sportluik daarentegen is me met de paplepel ingegeven door mijn vader. Er staan best veel afgevinkte sporten op mijn lijstje, maar mijn passie voor lopen groeit nog steeds. Een ultiem geniet-momentje. Verder kunnen ook een kracht workout, een wandeling of een zwemsessie me helemaal ontspannen.

Anne-Sophie Matthys
            GSM: 0485 45 97 12                
Email: info@kine-reactive.be

Groepspraktijk Re-active 
     
Frederick: 0474 56 77 72
Jonas: 0476 21 33 76
Ester: 0494 45 84 67
Mathilde: 0494 48 48 08
Anne-Sophie: 0485 45 97 12
Hanne: 0479 01 45 42
Anaïs:  0479 78 49 60
 

Contactgegevens

Berkenstraat 18

9080 Zaffelare

0474 56 77 72