Wij helpen u graag bij onder andere volgende klachten:
o Gewrichtsklachten
o Spierpijnen
o Peesontstekingen
o Fracturen
o Chronische klachten (fibromyalgie, reumatische-, spier- en neurologische aandoeningen)
Eveneens helpen wij u graag terug te been na operatieve ingrepen en ondersteunen we u na de zwangerschap om de conditie, spierkracht en bekkenbodemspieren terug op peil te krijgen.
Wij streven naar een professionele aanpak van sportblessures waarbij we aandacht schenken aan de specifieke aspecten van uw sport. Een grondig onderzoek en analyse van de beperkingen van de aangedane gewrichten zijn noodzakelijk om de stap tussen revalidatie en veldtraining mogelijk te maken.
Revalidatie mag niet eindigen wanneer de voetballer terug kan lopen of de basketter kan springen. Elk onderdeel van de sport moet aan bod gekomen zijn (springen, explosieve intervallen, trappen, werpen,..) vooraleer de speler terug het veld op kan.
Osteopathie is een vorm van manuele behandeling die afgeleid is vanuit de klassieke geneeskunde en baseert zich op een grondige kennis van de menselijke anatomie. Op die manier kan elke diagnose met samenhangende symptomatologie op logische wijze verklaard en behandeld worden.
Osteopathie behandelt dan ook de mens als een geheel. Hetgeen osteopathie uniek maakt is het leggen van linken in het menselijk lichaam die verschillende klachten van de patiënt met elkaar in verband brengen en voor de patiënt een logisch samenhangende puzzel vormen tijdens onderzoek en behandeling.
Je hebt als patiënt een actieve rol in je revalidatieproces.Je krijgt oefeningen mee naar huis, we spreken over houding- en bewegingscorrectie, voeding indien nodig,…
We trachten niet enkel te behandelen, maar ook te screenen en preventief te werken om klachten te voorkomen en het lichaam compensatiemogelijkheden geven zodat men om kan met verhoogde belastingen. Je hoeft geen topsporter te zijn om preventief bezig te zijn met je gezondheid.
Symptomen die onder andere behandeld worden door osteopathie:
Rug en nekpijn, uitstralingspijnen, trauma, whiplash, frozen shoulder, tennis & golfers elleboog, hielspoor, calcificaties, artrose, spierontsteking, tendinitis, spierscheuren, spijsverteringsklachten, brandend maagzuur, restpijnen na ingrepen, sinusitis, stemproblemen, herniatie, ischialgie, doorbloedings problemen, shin splint, compartimentsyndroom, fasciale spanningen, stress, tintelingen, krachtverlies, zenuw inklemming, (buik)krampen, migraine, spanningshoofdpijn, draaiduizeligheid, oorsuizen of tinitus,…
De manueel therapeut beschouwt het lichaam als één geheel, legt verbanden tussen de verschillende delen van het bewegingsapparaat en richt zich op het correct functioneren en bewegen van de gewrichten van de wervelkolom en de perifere gewrichten.
Manuele therapie spitst zich onder andere toe op behandelen van:
° hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
° nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
° whiplash
° spanningshoofdpijn
° lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
° hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
° bepaalde vormen van duizeligheid
° kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
° heup-, knie-, enkelklachten
° schouder-, elleboog-, polsklachten
° frozen shoulder
Bij myofasciale therapie worden triggerpunten (pijnlijke zones in spieren met specifieke uitstralingspatronen) weggewerkt. Spieren kunnen door triggerpunten verkeerd functioneren en klachten geven als hoofdpijn, uitstraling in armen of benen. Ook geven triggerpoints aanleiding tot pees- en gewrichtsklachten of recidiverende pijnen.
Er wordt gebruik gemaakt van een uiterst fijne naald die op een veilige manier in de spier wordt ingebracht om de dysfunctie te elimineren. Er wordt geen gebruik gemaakt van medicatie of andere stoffen.
Na een merkbare stijfheid die volgt op de behandeling voelt u nadien dat de spieren minder pijnlijk en gespannen zijn. Dit kan een bijdrage zijn voor de behandeling of preventie van onder andere sportletsels, aandoeningen van de wervelkolom (lumbago, hernia,..), TMJ-problematiek, tinnitus, tenniselleboog, hoofdpijn,…
Graag begeleid ik u persoonlijk of via een op maat gemaakt schema bij het behalen van uw sportieve doelstellingen.
Fitter leven, efficiënter bewegen binnen uw eigen mogelijkheden en drukke agenda.
Na een intake gesprek help ik u graag met het opstellen van een geschikt trainingsplan voor blessurepreventie, afvallen, ontstressen, conditieopbouw, krachttraining, pijnmanagement, stabiliteit en mobiliteit.
Het is mogelijk om een inspanningstest met lactaat meting te laten afnemen in de praktijk. Dit geeft u op een wetenschappelijke manier een beeld van uw conditie, hartslagzones,sterke punten en werkpunten in een gedetailleerd verslag. Op die manier kan u op een onderbouwde manier aan het sporten en weet u met welke intensiteit van training u welk doel bereikt.
Hebt u interesse in persoonlijk voedingsadvies waarbij gezond afslanken of gericht sportvoedingsadvies centraal staat? Dan kan u hiervoor in onze groepspraktijk terecht:
Samen met u werken we:
- aan het maken van gezondere voedingskeuzes;
- geven we u tips om een nieuw eetpatroon te verkrijgen;
- en staan we u bij in het aanleren van optimale eetgewoontes die passen binnen uw levensstijl.
Ook sporters kunnen bij ons terecht voor een gezond en gevarieerd voedingsaanbod. Hierbij staan uiteraard uw gewenste spiermassa en prestaties. Zowel tijdens trainingen als wedstrijden kan u door ons begeleid worden om uw persoonlijke doel efficiënt te bereiken.
Met een positieve en enthousiaste houding, hopen we samen met u uw doel te bereiken.